Център за обществена подкрепа “Дъга”-Трън откри лятната програма за деца със забавления в местност край село Мрамор

Център за обществена подкрепа “Дъга”, който се намира в град Трън откри лятната си програма за деца от пограничната община, научи Zapadno.com.

Различни забавления и турнири се проведоха в местност край трънското село Мрамор в първия ден от лятната програма. Общо 28 деца ще вземат участие в развлекателни игри, турнири и игри с образователна цел, които са заложени в лятната програма на Центъра за обществена подкрепа. Някои от инициативите ще се провеждат в Центъра в Трън или на други места. Лятната програма ще продължи до 31 август. Това каза пред репортер на Zapadno.com директорът на Център за обществена подкрепа „Дъга“-Трън Таня Иванова. “Тук през останалите дни имаме занимания с компютри, апликации, домино, бинго, скачане на батут, игра на джага – нещата през лятото винаги са с развлекателен характер.”, добави директорът на Центъра Таня Иванова. Лятната програма се провежда от 2013 година насам.

Средногодишно Центърът за обществена подкрепа обхваща около 50 деца в риск, които са с особена нужда. От отдел “Закрила на детето” насочват деца към Центъра, където педагози работят с тях.

Снимки: ЦОП Трън

Виж също...

Loading...