Жители на Трънско се жалват от неработещо осветление по селата, Община Трън: Новата фирма-изпълнител започна работа

Жители на община Трън се оплакаха от проблеми свързани с уличното осветление в няколко трънски села, видя Zapadno.com.

Според хората част от осветлението в някои села не свети. В Зелениград пък лампи са изгорели след бурите и гръмотевичната активност в началото на месеца, когато в 22 трънски села аварийно беше прекъснато електрозахранването.

От Община Трън казаха, че новата фирма-изпълнител, която ще поддържа уличното осветление е избрана, но все още не е подписан договорът с нея. Въпреки това фирмата е започнала работа от вчера. „Конкурсът за фирма-изпълнител мина. Не е подписан договорът поради сроковете, които изчакваме – обжалвателни и други такива. Независимо, че договорът не е подписан от вчера фирмата се появи и сме поставили 5 лампи в Парамун. Очакваме ги и днес да дойдат.“, каза пред репортер на Zapadno.com заместник-кметът на Община Трън Катя Божидарова.

В края на месец май тази година стана ясно, че за поддържане, ремонт и профилактика на уличното осветление в Трънско ще се отпуснат до 264 000 лева без включен ДДС. Сумата е 4 пъти повече от тази, която Община Трън обяви за същата услуга през 2017 година. За поддръжка, ремонт и профилактика на уличното осветление през миналата година Общината беше определила да отпусне до 70 000 лева без включен ДДС.

Виж също...

Loading...