Спешните медици в Брезник са извършили 130 амбулаторни прегледа за седмица, а колегите им в Трън – двойно по-малко за същия период

Над 100 амбулаторни прегледа са направени за седмица в Центъра за спешна медицинска помощ в Брезник, а този в Трън отчита двойно по-малко – 63 броя за изминалата седмица. Показателите, които медиците отчитат са по-ниски в сравнение с предходната седмица. Това казаха за Zapadno.com от Център за спешна медицинска помощ-Перник.

От филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в градовете Брезник и Трън отчитат леко увеличение на амбулаторните прегледи. Това са посещенията, които пациентите правят в спешните медицински центрове. Случаите са били предимно манипулации и не са свързани с инфаркти, ухапвания от насекоми или подобни.

Общо 16 броя са приетите повиквания, които са отчетени в Център за спешна медицинска помощ-Трън от началото на тази седмица. През изминалата седмица повикванията са били 26. Във филиала на „Спешна помощ“ в съседната община Брезник са регистрирани 20 приети повиквания, а през предходната седмица броят им е бил 25, сочи справката.

Медиците отчитат значително понижение на посетените амбулаторни прегледи във филиала в Брезник, които до днешна дата са 68. През изминалата седмица броят на амбулаторните прегледи там е бил 130. Леко завишение пък отчита Центърът за спешна медицинска помощ в Трън, където от началото на тази седмица са регистрирани 69 броя амбулаторни прегледи срещу общо 63 за изминалата седмица.

Виж също...

Loading...