До края на месец август ще ремонтират пропадналия път на входа на град Брезник откъм отбивката за село Видрица

До края на месец август пътноподдържащата фирма на републиканските пътища в област Перник ще извърши ремонт на пропадналия пътен участък на входа на град Брезник. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ са възложили на пътноподдържащото дружество, отговарящо за републиканските пътища в област Перник да възстанови пропадналия участък от път второкласен път 63 Перник – Брезник – Трън при километър 22+980. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е до края на август. Локалният ремонт е временно решение. Трайното е  укрепване с пилотно-анкерна система, което ще бъде извършено след осигуряване на необходимия финансов ресурс, уточниха от Пътната агенция.

През месец юни тази година част от асфалтовата настилка по главния път преди началото на град Брезник, откъм отбивката за брезнишкото село Видрица. Компрометираният участък е в едната пътна лента, посока Безник. Проблемната отсечка, която е с дължина около 30 метра се ремонтира по около 2 пъти в годината заради свличане. Районът е сигнализиран с пътни знаци и е въведено временно ограничение на движение в участъка.

Очаквайте през следващата седмица само на страниците на Zapadno.com още подробности за проблемния участък.

Виж също...

Loading...