Съдебните образователни лекции в трънската гимназия “Гео Милев” ще продължат и през новата учебна година

Районен съд-Трън и Районна прокуратура-Трън отново ще провеждат лекции през новата учебна 2018/2019 година. Това съобщиха за Zapadno.com от съдебната институция в пограничната община.

Районният съд съвместно с Районната прокуратура ще изнасят образователни лекции на учениците от средно училище “Гео Милев” в град Трън. Лекциите ще се провеждат по програмата „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която стартира за първи път през 2017 година в трънското училище. “Подали сме документи, уведомили сме Регионално управление на образованието и сме поканили за партньор отново средно училище “Гео Милев” – град Трън. Предходната година беше доста добра според анализа, който направихме. В заключение можем да кажем, че децата научиха много нови неща, като за тази учебна година сме предвидили нови теми.”, сподели административният секретар на Районен съд-Трън Цветелина Симова.

Очаква се да бъде изготвен предварителен график за провеждане на лекциите, който ще бъде съгласуван с класни ръководители и директора на гимназията.

Снимка: Районен съд-Трън

Виж също...

Loading...