Зам. кметовете Мария Добревска и Катя Божидарова участват в работна група за провеждане на проучване за работодателите

Заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска и заместник-кметът на Община Трън Катя Божидарова участват в сформираната работна група за провеждане на проучване от потребностите на работодателите от потребна сила. Това става ясно от заповед от 13 август на областния управител на област Перник Ирена Соколова. Заповедта беше гласувана и приета на провелото се днес заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, предаде репортер на Zapadno.com.

Ръководител на работната група е директорът на дирекция “Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов. Освен заместник-кметовете Мария Добревска и Катя Божидарова, в работната група участват и други членове от общинските администрации и институции в региона. От 15 август до 17 септември 2018 година работната група трябва да запознае работодателите в област Перник с анкетното проучване и неговите цели. До 19 октомври трябва да се обобщят получените данни от проучването и да се внесат за гласуване в Комисията по заетост към Областния съвет за разивитие. До 23 октомври членовете на работната група трябва да изготвят доклад с обобщена информация за резултатите от проучването за област Перник. Това е записани в заповед на областния управител на Перник Ирена Соколова.

Заместник-областният управител инженер Васил Павлов поясни същността на проучването и неговите цели. “Знаете, че вече проведохме веднъж такова проучване през тази година. Това е за втори път докато се налагат нещата. От следващата година може би ще се провежда по веднъж, но засега тази година това е второ проучване на потребностите от работна сила. Това не е да се удовлетвори желанието само на някои от работодателите, а просто да се проучи от какви специалисти, можещи хора, така че да може да се осигури производството и икономиката на цялата държава.”, каза заместник-областният управител инженер Васил Павлов.

Виж също...

Loading...