Само около 80 работодатели от близо 4 000 в област Перник са се включили в проучването за потребности от работна сила

От близо 4 000 регистрирани работодатели в област Перник само около 80 са участвали в първото анкетно проучване за потребностите на работна сила. Това стана ясно на провелото се днес заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, предаде репортер на Zapadno.com.

Резултатите от първото проучване, което беше направено през месец февруари тази година показват, че над 5 000 работодатели в цялата страна са участвали в анкетата. Интересът от страна на работодателите в област Перник към проучването е малък. “В интерес на истината само като за първо 80 и няколко фирми бяха попълнили тази онлайн анкета. Затова се обръщаме да бъдат по-активни, да участват и да попълнят този формуляр. Това нещо се прави за тях, а не е просто за да правим една статистика. Нищо обидно да не кажа за статистиката, но това е да им се помогне. Попълвайки този формуляр те ще си помогнат и на себе си. Тогава беше за първи път, сега се надяваме да не е така и да има значително повече попълнили този онлайн формуляр.”, каза директорът на дирекция “Бюро по труда”-Перник.

Проучването ще бъде провеждано ежегодно по два пъти в годината. Информацията ще бъде обработвана от Агенцията по заетостта и ще бъде използвана при изготвянето на план-приема на средните училища за всяка нова учебна година.

Виж също...

Loading...