От Ерулския манастир честитиха Успение Богородично и оповестиха блага вест на празника

От Ерулския манастир “Света Троица” между селата Душинци и Ерул, честитят хубавия и светъл православен празник “Успение на Пресвета Богородица”, Майката Божия, на която са посветени най-красивите и възторжени песнопения не само в правовославното, но и въобще в християнското изкуство, почитана дори в исляма, където на нейно име са наречени и джамии, съобщиха за Zapadno.com от манастира.

Радостни сме да ви съобщим, че зографията на западната стена на храма е почти готова благодарение на усиления и благодатен труд на иконописеца от София господин Иво Ковачки и държавната помощ от Дирекция “Вероизповедания”, както и организационния труд около зографията на предното църковно настоятелство. Иконописецът е автор и на стенописите в параклиса на Богословския факултет при Софийския университет “Свети Климент Охридски” в София, отбеляза монахът-послушник на манастира.

Добре сте дошли, за да споделите радостта ни и да измолим заедно благословение и молитвено застъпничество от Всецарица Богородица, която наричаме и още Скоропослушница, защото не се бави никога да изпълни молитвите на нуждаещите се и просещи с открито сърце.

Снимка: Венцислав Йоцев

Виж също...

Loading...