Футболният отбор на Ноевци първи получи финансиране от годишното дарение на мината в Брезник – СНИМКИ

Футболен клуб „Черногорец“ (Ноевци) съобщи на своите привърженици, че е получил финансиране от дарителските средства за подпомагане на спорта в община Брезник, научи Zapadno.com. Финансирането е от „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД чрез договор за сътрудничество с Община Брезник. Общият размер на средствата за подпомагане на общински проекти и местни инициативи е 50 000 лева годишно.

Ето какво написаха футболистите във Фейсбук: „Една мечта е вече реалност! Днес получихме тракторна косачка за стадиона в с. Ноевци. За нея кандидатствахме с проект, който бе одобрен от Община Брезник и „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД. Финансовите средства за проекта на ФК „Черногорец“ са част от годишното дарение на фирмата към община Брезник на обща стойност 50 000 лева. Кандидатствахме по направление “подпомагане развитието на спорта” и сме сигурни, че ще оправдаем доверието в отбора! Огромни Благодарности на Община Брезник и „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД!!!!!“

Фирмата, която инвеститора в Брезник чрез проект за добив на полезни изкопаеми, всяка година прави доброволно дарение за общината. Преди няколко месеца стана ясно, че за 2018 година са предвидени 25 000 лева за подобряване на инфраструктурата и те ще бъдат използвани за реконструкция на отоплителната система на читалището в Брезник. Останалите средства се разпределят на проектен принцип като организациите в Брезник имаха възможност да кандидатстват за финансиране на идеите си в областта на образованието, читалищната дейност, музейното дело, спорта и туризма.

За 2018 година първият финансиран проект е в подкрепа на идеята на футболния клуб на село Ноевци да поддържа и развива спорта като осигури отлични условия за футбол на местния стадион. За целта през месец юни клубът е кандидатствал едновременно пред фирмата и Община Брезник, а два месеца по-късно футболистите вече имат нова полезна придобивка.

Разгледайте снимки от новата придобивка на футболен клуб “Черногорец”:

[maxgallery id=”27444″]

Снимки: ФК “Черногорец” (Ноевци)

Виж също...

Loading...