Пропадането на пътя между Брезник и Трън е причинено от обилни дъждове и нарасналия трафик на камиони с дървен материал и автовози

Обилни дъждове, които преовлажняват почвата и нарасналият трафик на камиони с дървен материал и автовози по главния път между Брезнишко и Трънско са причините за пропадането на част от платното за движение на входа на град Брезник. Това отговориха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура” на въпрос на Zapadno.com от какво се образува пропадането на асфалтовата настилка в района на проблемния участък.

Платното за движение в едната пътна лента по второкласен път 63 на входа на Брезник отново пропадна през месец юни тази година. Участъкът пропада за пореден път, но ще бъде ремонтиран до края на месец август, увериха от Пътната агенция в края на изминалата седмица. Трайното решение на проблемна е укрепване с пилотно-анкерна система, което ще бъде извършено след осигуряване на необходимия финансов ресурс. През 2015 година укрепване с пилотно-анкерна система е извършено в два съседни участъка от пътя край град Брезник – при километър 23-ти и километър 24-ти.

Пропаданията са в резултат от преовлажняване на отсечката от крайпътните дерета след обилните дъждове. Причина за повредите по платното за движение е и нарасналият трафик от тежкотоварни камиони, превозващи дървен материал и автовози, уточниха още от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Виж също...

Loading...