Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) е единственият от област Перник, който ще мери сили за Купа на България

Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) е единственият аматьорски отбор от област Перник, който ще участва в турнира Купа на България, съобщиха специално за Zapadno.com от тима.

Ноевчани ще чакат жребий, като техен противник ще е отбор от Кюстендилска или Благоевградска област. Отборът се слави в региона с това, че е един от малкото, които играят спортсментски. През месец май тази година “Черногорец” беше единият от двата отбора, които играха за първото място в Областната футболна група. В оспорвана футболна битка с “Витоша” (Долна Диканя) тимът от Ноевци не успя да се класира на лидерската позиция и зае второ място в Областната футболна група.

Преди два дни пък стана ясно, че футболният отбор от брезнишкото село Ноевци се е сдобил с тракторна косачка за стадиона. Тимът е получил финансиране от дарителските средства за подпомагане на спорта в община Брезник. Финансирането е от „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД чрез договор за сътрудничество с Община Брезник. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали публикацията: Футболният отбор на Ноевци първи получи финансиране от годишното дарение на мината в Брезник – СНИМКИ

Снимки: ФК “Черногорец” (Ноевци) и архив на Zapadno.com

Виж също...

Loading...