Депутатите се събират на извънредно заседание по казусите с фалиралата застрахователна компания и базата данни на Агенция по вписванията

Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на Народното събрание. Заседанието е насрочено за днес, вторник от 13:00 часа, уточниха от пресцентъра на парламента.

Депутатите ще заседават по две важни теми – застрахователна компания „Olympic Insurance Co. Ltd“ и кризата покрай срива на базата данни на Агенцията по вписванията.

Първата точка е проект на решение за предприемане на действия във връзка с отнемането на лиценза за извършване на застрахователна дейност на кипърската застрахователна компания „Olympic Insurance Co. Ltd“. Вносители са на точката са Корнелия Нинова и група народни представители.

Втората точка е изслушване по член 113 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание на министър-председателя на Република България Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правосъдието и отговорността за възникналата криза.

Виж също...

Loading...