Вместо с асфалт дупки по общински пътища в Трънско се запълват с фракция – СНИМКИ

Дупки по проблемни участъци по общинската пътна мрежа в община Трън се ремонтират с фракция. На места мярката се предприема временно или за постоянно, тъй като между някои махали в трънските села пътищата са черни. Това поясни пред репортер на Zapadno.com кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Наскоро е започнало запълването на дупки по общинския път между селата Велиново и Милкьовци. Близо 5-километровият участък е осеян с множество дупки по платното за движение. Пътят се използва и за преминаване от камиони, които са на фирми, добиващи дървесина в района. Куп с фракция е бил докаран в центъра на село Велиново, откъдето работници са започнали да запълват дупките с материала. Лошото състояние на пътя между двете трънски села беше потвърдено и от кмета Цветислава Цветкова. “Ние сме го пуснали за финансиране за цялостно преасфалтиране, но към момента проектът не е одобрен и затова решихме на този етап малко да пооправим нещата. Има още малко дупки, не са запълнени всичките. Чакаме да дойде материалът, за да ги запълним, но въпросът е че за там се чака финансиране за цялостно преасфалтиране на пътя.”, поясни Цветислава Цветкова. Фракцията се купува от Община Трън от кариера, която се намира извън Трънско.

Местните и хората, които живеят временно в селата не гледат с доверие на запълването на дупките по този начин. Според тях материалът, с който се запълват дупките е вид шлака и опасенията им са, че след по-обилни дъждове дупките отново ще се отворят. На въпрос на Zapadno.com дали този способ ще издържи на дъждове, кметът на Общината отговори: “През годината сме го правили многократно. За момента там, където сме го правили проблеми не сме имали.”, каза Цветкова.

По подобен начин са били запълнени неравности по пътища в трънското село Бусинци. Два участъка към две от махалите в населеното място са били запълнени с фракция. “В Бусинци правихме два участъка към две от махалите, пак така – почистване и засипване с фракция, защото към някои от махалите е невъзможно да се постави асфалт или каквото и да било. Там са черни пътища. От силните валежи се бяха изровили и се наложи да се позасипе.”, добави още кметът на Община Трън.

Разгледайте снимки от запълнените дупки между двете трънски села:

[maxgallery id=”27660″]

Виж също...

Loading...