Жива музика и граовският славей Боряна Василева ще веселят жители и гости на Долна Секирна за традиционния събор на селото

Брезнишкото село Долна Секирна ще отбележи традиционния си събор на 28 август (вторник), научи Zapadno.com.

За настроението на жители и гости на селото ще се погрижи оркестър с жива музика и народната певица от Перник Боряна Василева. Певицата започва да се занимава с народно пеене още от 7-годишна. Изпълнява граовски народни песни, тъй като е от този край и най-много тези песни и лежат на сърце и душа. Започва да пее в ансамбъл „Граово“-Перник, ансамбъл с големи традиции, след това се записва в школата на Верка Момчилова към Дом на минъора, където изучава народно пеене, солфеж и пиано.

Празничната програма ще започне в 15:00 часа на площада, пред сградата на кметството и читалището. Съборът се отбелязва винаги на 28 август, когато по стар стил се почита Голяма Богородица, поясни кметът на селото Богомил Савов.

Организатори на събитието са кметството на Долна Секирна и местното народно читалище „Иво Войвода-1928 г.“ Всички жители и гости на Долна Секирна са добре дошли на традиционния събор.

Виж също...

Loading...