Ловци в Брезнишко хващат на прицел наглеци и бракониери, които посягат на хранилките и крадат от инвестициите в природата

Ловци в община Брезник се обединяват срещу нагли кражби от хранилките за диви животни, които ловно-рибарските дружинки поддържат, научи Zapadno.com.

Според запознати ловци хранилките се плячкосват от крадци и бракониери. “Уважаеми колеги ловци, започваме тази рубрика за да уличим крадците и бракониерите които крадат резултата от инвестициите ни в природата и труда който полагаме. На първо време открийте разликите. Ще ви помогнем. На кадъра със заека, вече липсва хранилката която храни тези животни. Нагъл крадец я открадва. А какво ли се вижда на останалите 416 кадъра, ами на другата камера!”, оповестиха от Фейсбук страницата на ловците в Брезнишко – Lovno Breznik.

От профила са поставили условие на наглеца да в определен срок пусне в лично съобщение от чийто и да е чужд профил или от своя информация с мястото където вече я е оставил хранилката. Действията след определения срок, които запознатите със случая ще извършат са заснетите кадри, жалбата и останалите подробности да бъдат занесени, където трябва, допълват от Lovno Breznik.

Всеки ловец в региона може да предостави кадри от охранителните камери на хранилките. Авторите ще се пазят в анонимност, а кадрите ще се публикуват в рубриката “Разкрий крадеца” в Lovno Breznik.

Наскоро от района на ловна дружинка са задигнали 6 автоматични хранилки.

Снимки: Lovno Breznik

Виж също...

Loading...