Възродиха футболен клуб в Брезнишко: Отборът на “Балкан” (Банище) отново излиза на терена с нови попълнения

Футболен клуб “Балкан” (Банище) отново влиза в играта и ще участва в Областното футболно първенство, научи Zapadno.com.

Футболният тим на брезнишкото село Банище, който беше преустановил дейността си през последните няколко години е готов да възвърне името си на добър отбор. В състава на клуба влизат близо 15 играчи, сред които и нови имена. От стария състав на отбора на терена ще играят: Захари Крумов, Емилиан Таков, Пламен Иванов, Мирослав Иванов и Роберто Славчев.

Инициативата за възраждането на “Балкан” е по инициатива на местните жители. “От отдавна хората в селото говорихме да го възобновим, но ни спираха някои фактори. Сега вече нещата са готови – документално всичко е финализирано.”, каза пред репортер на Zapadno.com Захари Крумов – треньор на отбора и председател на Управителния съвет на отбора. Той добави, че са водени преговори с лицензираният букмейкър Efbet за осигуряване на екипи за футболистите.

Футболен клуб “Балкан” (Банище) ще играе в “А 2” Областна футболна група. Насрочена е и първата и единствена контрола преди началото на предстоящия футболен полусезон. В неделя (26 август) отборът на “Балкан” ще изиграе приятелски мач с тима на “Вихър” (Елов дол) на стадион “Звезда” в пернишкия квартал “Димова махала”. Началото на срещата е от 10 часа.

Виж също...

Loading...