Наглост в Трънско! Застреляха овца и раниха втора от стадо в района на трънско село, собствениците подозират бракониери

Овца от стадо в трънско село е била застреляна и убита тази нощ. Произведеният изстрел е успял да рани втора овца от стадото, научи Zapadno.com.

Собствениците на стадото предполагат, че криминалното деяние е извършено от бракониери, които са помислили селскостопанските животни за дивеч. Полицията е уведомена за случая и пътува към мястото на инцидента. Очаква се да бъде направена експертиза, която да установи дали куршумът е преминал през тялото на едната овца и се е забил във втората или са били два изстрелите.

Стадото на собствениците наброява над 30 животни – овце и кози. Хората в района са притеснени за животните и за собственото си здраве след инцидента, тъй като досега не им се е случвало такова посегателство.

Запознати по темата твърдят, че по трънските села обикалят и много крадци, които задигат стоката на хората. Собствениците на убитата овца се надяват полицията да си свърши работата и да намери злосторника, дръпнал спусъка.

Положението с бракониерските набези в региона става нетърпимо. Вчера стана ясно, че ловци от Брезнишко хващат на прицел крадци и бракониери, които освен че избиват дивеча, за който дружинките се грижат, крадат и от запасите в хранилките.

Виж също...

Loading...