Общински съвет-Брезник ще сезира Областно пътно управление за ремонт на пътя между Горна Секирна и Долна Секирна

Областно пътно управление-Перник ще бъде сезирано от Общински съвет-Брезник за ремонт на 6-километров пътен участък между брезнишките села Горна Секирна и Долна Секирна. Това решение беше прието на провелата се вчера сесия на Общинския съвет и по предложение на общинския съветник Иван Тинков, предаде репортер на Zapadno.com.

Пътят е третокласен път и е част от Републиканската пътна мрежа на България. Дължината на участъка е 6 километра, а състоянието му е тежко – осеяно е с дупки, а растителността покрай платното за движение е обрасла. На заседанието общинският съветник Иван Тинков, който отправя предложението за сезиране, поясни за казуса. “Участъкът е в изключително тежко състояние. Същият бих казал, че освен че е в социално естество не може да обслужва хората в този район, колкото и да са малко. Така пречи и на някои други фактори, които сега не искам да ги изтъквам пред тази аудитория, но само ще кажа, че този път е от стратегическо значение за държавата. Това нещо го знам от други места, на които съм работил.”, поясни Иван Тинков и добави, че са извършвани козметични закърпвания на участъка.

Общинският съветник добави, че чрез сезирането Общинският съвет ще настоява отговорните институции да вземат адекватни мерки за ремонтирането на пътя. “Искам да добавя за протокола към решението и по съвет на господин Добринов от групата на БСП да се допълни същото и за участъка от главен път II-63 в района на бившето ДЗРЧ, който е в изключително окаяно състояние. Прави се някаква “козметика”, за пети път, може би и продължава да пропада. Там са създадени ситуации за тежко ПТП. Това мога да ви го гарантирам, за съжаление съм доста добре запознат с тази материя и съм се сблъсквал с такива проблеми. Така че моля да се чете и второто ми подпредложение към това, съответно за вземане на адекватни и спешни мерки за отремонтирането на този неврологичен участък от главен път II-63, водещ към ГКПП “Стрезимировци” – границата на България с Република Сърбия.”, добави още общинският съветник Иван Тинков.

Отношение по темата за пътя между Горна Секирна и Долна Секирна взе кметът на двете населени места Богомил Савов. “Не съм запознат с тази докладна, но вие сигурно знаете, че няколко пъти е разговаряно, дори при министър Кирил Ананиев. Направен е проектът, той се проектира миналата година и трябваше да се започне този път – от Кошарево до Горна Секирна. От моя страна има писмо до кмета Васил Узунов, до областния управител, до “Пътна инфраструктура”, събрани са подписи от селата. Вашата помощ може би ще допринесе за по-бързото решение на това. Благодаря ви за това, че взимате отношение към този казус.”, каза кметът на двете брезнишки села Богомил Савов.

Сезирането на Областното пътно управление за проблемния участък беше единодушно прието от общинските съветници с 12 гласа “за”.

Виж също...

Loading...