По предварителни разчети 150 хиляди лева ще струва ремонтът на стената на язовир “Лялинци” и съоръженията към нея

Сумата необходима за ремонт на язовирната стена на язовир “Лялинци” и съоръженията към нея възлиза на 150 000 лева. Това показват предварителни разчети, съобщи БНР.

Бъдещето на язовира, който е единственият общински в Трънско ще бъде разисквано от Общински съвет-Трън през следващата седмица. На редовно заседание общинските съветници от пограничната община ще разглеждат предложение за безвъзмездно прехвърляне в собственост на държавата на язовир „Лялинци”. Предложението е направено от кмета на Община Трън Цветислава Цветкова.

През последните няколко месеца язовирът стана обект на проверки от страна на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и по заповед на областния управител на Перник. Множеството проверки са констатирали, че водоемът трябва да бъде изпразнен контролирано до кота „мъртъв обем“, за да се извършат ремонтно-възстановителни действия за привеждането на основния изпускател в експлоатационно състояние. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали: Санкция до 20 000 лева грози Община Трън заради бездействието с язовир „Лялинци“

Виж също...

Loading...