Брезничани искат да се върнат премахнатите стари детски съоръжения на площадката за игра до улица “Мала река”

Граждани на Брезник, които живеят в района на улица “Мала река” искат да бъдат върнати премахнати стари детски съоръжения на мястото им. Това стана ясно от питане на общинския съветник Иван Тинков към Община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

На провелата се през изминалата седмица сесия, общинският съветник запозна присъстващите с казуса. Питането на съветника е свързано с ремонт на детската и спортната площадки, които се намират на площ между улиците “Мала река” и “Владо Радославов” в Брезник. “Това беше по въпроса на хора, на граждани, които ме осведомиха и по-скоро те ме сезираха да обърне внимание администрацията дали като свърши необходимия ремонт, даже хората бяха чули, че ще се положи изкуствена тревна настилка, ще може да бъдат възстановени другите съоръжения, които да бъдат ползвани от по-малки дечица.”, поясни Иван Тинков. Той добави, че по-възрастните хора в района пък искат да се монтира беседка до игрището за футбол и баскетбол.

На поставените въпрос, съветникът получил отговор от заместник-кмета на Община Брезник Мария Добревска. В отговора става ясно, че площадката е построена през 2004 година и е като спортна и детска, което пък противоречи на изменения в закона от 2009 година относно пространствата за игра. В тази връзка, за да могат да играят и спортуват безопасно децата, Общината е обособила с преградна мрежа с височина 3 метра в частта, където са били разположени детските съоръжения – люлките, пързалките и пейките. Старите съоръжения са били премахнати и след ремонта се очаква Общината евентуално да реши къде да бъдат поставени, става ясно от отговора на зам. кмета към общинския съветник. Молбата на общинския съветник Иван Тинков, която отправя към общинската администрация е да се вслуша към гласа на хората и да бъдат възстановени съоръженията и добави, че полученият отговор го удовлетворява изцяло.

Проверка на Zapadno.com на място установи, че хората в района искат да се върнат старите детски съоръжения. Освен това се приветства и инициативата да се постави преградната мрежа към мястото, където са били поставени съоръженията, тъй като при игра на футбол, топката лети към жилищния блок.

Виж също...

Loading...