Ще санират фасадата на училище “Васил Левски” в град Брезник и ще направят пълна подмяна на отоплителната система

С посредничеството на областния управител ще бъде санирана сградата на средно училище „Васил Левски” град Брезник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

С посредничеството на областния управител на Перник Ирена Соколова, ще бъде санирана сградата на Средно училище „Васил Левски” в Брезник. Това ще се осъществи по програма на компанията „ЧЕЗ ЕСКО България” ЕООД. Преговорният процес между Община Брезник и фирмата започна преди два месеца, когато се направи оглед и документално обследване на сградата. До седмици предстои официалното подписване на договора. Строително-монтажните дейности по сградата ще започнат в средата на следващата година след края на учебния процес.

По проекта се предвижда да се направи топлоизолация, обновяване на фасадата, пълна подмяна на отоплителната система. Санирането ще обхване цялата училищна сграда, в която се обучават над 300 деца от Брезник и региона. Реализирането на тези мерки, осигуряващи енергийна ефективност, ще доведе до чувствително намаляване на разходите за отопление, вода и електричество на учебното заведение. ЕСКО компаниите са бизнес модел, който се развива и в България от няколко години. „ЧЕЗ ЕСКО България” ЕООД предоставя широк спектър от енергийни решения, включително проектиране и въвеждане в експлоатация на решения за енергийна ефективност, саниране, намаляване на разходите за енергия, аутсорсинг на услуги, свързани с енергийната инфраструктура, производство и доставка на енергия, управление на риска и други.

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и пресцентъра на Областна администрация-Перник

Виж също...

Loading...