Задвижват процедурата за реконструкция на Трънската екопътека, по която преди седмица пострада малко дете

Община Трън обяви обществена поръчка за реконструкция на Трънската екопътека, сочи справка в регистъра на Агенция по обществени поръчки.

Обществената поръчка е обявена днес и се очакваше, след като кметът на Община Трън Цветислава Цветкова оповести преди един месец, че предстои нейното обявяване. В обхвата на поръчката попадат строително-монтажни работи свързани с реконструкция на пешеходните пътеки и устройването им съдържащо помощни съоръжения за обслужване и осигуряване на достъп – дървени мостове, стълби, платформи, укрепени стъпала, предпазни парапети, кътове за почивка, информационни табла и табелки.

Крайният срок за получаване на оферти е до 17:00 часа на 1 октомври 2018 година. Отварянето на получените оферти за ремонта пък ще е на следващия ден – 2 октомври и ще бъде в сградата на общинската администрация. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 97 599 лева и 4 стотинки без включен ДДС. Финансирането на обществената поръчка се осигурява от бюджетните средства на Община Трън, става ясно още от обявлението.

Zapadno.com припомня, че преди една седмица 6-годишно дете пострада по време на разходка с родителите си по Трънската екопътека. Детето се отърва само с охлузвания след инцидента. Обществеността в Трънско е на мнение, че трябва да се направи спешен ремонт на екопътеката и съоръженията по нея, които не са реконструирани от години.

През 2017 година при проверка експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-Перник, заедно с тогавашния заместник-кмет на Община Трън, провериха Природна забележителност „Ждрелото на река Ерма“, землището на село Ломница, община Трън обявена за защитена територия през 1961 година. Проверката тогава установи, че част от стъпалата на стръмната част на пътеката липсват, при стълбите водещи към моста липсва парапет, но мостчето над реката е във видимо добро състояние.

Виж също...

Loading...