Българската комедия “Любимец 13” ще донесе черно-бели спомени на лятното кино в Брезник на петъчната прожекция

Българският игрален комедиен филм “Любимец 13” от 1958-а година ще бъде прожектиран този петък на лятното кино на Брезник, съобщиха от народно читалище „Просвещение-1870“.

Сюжетът на филма разказва за братята близнаци Радослав и Радосвет (и двете роли се играят от Апостол Карамитев) от Варна. Радослав играе в местен футболен отбор. На плажа се запознава с Елена, красиво момиче от София, и се влюбва в нея. Радосвет е противоположност на брат си — заплашен от съд за неплатени дългове, той решава да се възползва от приликата с брат си и да заеме мястото му. Докато Радослав заминава за София, за да търси Елена, Радосвет се представя за футболиста Гълъбов и приема предложението за голяма заплата от ведомствения отбор на софийското предприятие ДП „Витоша“, чийто директор Строгов е голям футболен запалянко. Следват поредица от комични случки, докато служителите на ДП „Витоша“ Гого и Пеци се опитват да попречат на Рашо Чуков и Гочо Полянски да привлекат Гълъбов в своите отбори в Русе и Пловдив.

В главните роли на филма участват Апостол Карамитев, Гинка Станчева, Любомир Бобчевски, Елена Хранова, Пенчо Петров, Георги Карев и Петко Карлуковски.

Филмът ще бъде прожектиран на 31 август (петък) от 20:00 часа. Лятното кино се организира съвместно между Община Брезник и народно читалище „Просвещение-1870“. Входът е свободен, а киното е разположено в лесопарк „Бърдото“, след края на града посока хотел-ресторант „Бърдото“. При неблагоприятни метеорологични условия прожекцията може да бъде отложена, споделят организаторите.

Виж също...

Loading...