За своя сметка кметът на Бегуновци пръска детската площадка в центъра на селото с препарат против бълхи и кърлежи

Кметът на брезнишкото село Бегуновци Соня Славова за своя сметка третира детската площадка в центъра на населеното място против бълхи и кърлежи. Това каза тя пред репортер на Zapadno.com по повод появило се твърдение, че пръска детската площадка с опасен за хората препарат.

До редакцията на Zapadno.com пристигна писмо с твърдение срещу кмета на Бегуновци адресирани от Мартин Христов. “Здравейте! Пиша Ви, притеснен за здравето на децата ни и потресен от нехайството в село Бегуновци! Детската площадка в центъра на селото, на която би трябвало да има ниска, окосена трева, за да не се наранят децата по време на игра, вместо да се коси се пръска с отровни препарати! Кмета на селото Соня Славова пръска тревата с опасен хербицид – Раундъп, за който се знае, че има неблагоприятни последици за ендокринната система при човека и застрашава здравето. Когато й се направи забележка, тя казва: Вие добре ли сте – това е за бълхи! .. Всички знаем, че от препаратите против бълхи и кърлежи тревата не изгаря! Там играят децата ни, а тя застрашава здравето им!”, пише в писмото на Мартин Христов.

Репортер на Zapadno.com провери на място твърденията и се оказа, че кметът Соня Славова се бори срещу бълхите и кърлежите на детската площадка с безопасен за хората препарат. За своя сметка тя закупува препарата “Ектомин” и пръска района на детската площадка с него. На шишенчето, което кмета показа пише, че препаратът е предназначен за пръскане в заведения за обществено хранене, училища, складове и други. “Тревата се коси, след което се пръска с препарат за кърлежи и бълхи, защото преди време хората имаха оплаквания, че не се пръска. Единствено с това пръскаме площадката. Тревата е изгоряла от жегата – това е единственото, което мога да кажа.”, поясни Соня Славова. Тя добави, че препаратът е безвреден за хората и е закупен от стандартна ветеринарна аптека.

Растителността покрай тротоарите в селото пък се пръска с друг препарат, който се доставя от Община Брезник на кметове и кметски наместници на брезнишките села. Въпреки, че в Бегуновци няма работник, който да поддържа детската площадка и да пръска с препарата, кметът на селото предприема действия да поддържа възложения и район.

Виж също...

Loading...