Общински съвет-Трън одобри окончателния проект на Общ устройствен план на общината

Общински съвет-Трън одобри окончателен проект на Общ устройствен план на община Трън. Това стана по-рано днес на провелото се редовно заседание на местния минипарламент, предаде репортер на Zapadno.com.

Точката за одобрение на Общия устройствен план беше включена в дневния ред на заседанието като “извънредна докладна”. Докладната за окончателният проект на Общия устройствен план е бил обсъден от всички постоянни комисии към Общинския съвет, от които е бил приет и предложен за приемане от съветниците. Изказвания по окончателния проект от страна на общинските съветници нямаше. С 8 гласа “за” докладната беше приета.

През месец март тази година в трънското читалище се проведе общественото обсъждане на предварителния проект за Общ устройствен план на община Трън. Планът, заедно с екологичната оценка и оценката за съвместимост към него бяха представени от екип на ДЗЗД „Планпроект Трън“, които са ангажирани от Община Трън да ги изготвят. Единствената тема, която вълнуваше присъстващите в залата на общественото обсъждане беше проектът за добив на полезни изкопаеми, което по искане на инвеститора е спряно след решението на референдума миналата година.

Виж също...

Loading...