Гъсти облаци прах от засъхнала кал на платното за движение създават предпоставки за възникване на катастрофи по пътя за Стрезимировци

Засъхнала кал по платното за движение в участък от пътя между трънските села Слишовци и Стрезимировци предизвиква гъста прах при преминаването на автомобили. За нередността сигнализираха читатели на Zapadno.com.

Читатели съобщават, че проблемът е от месеци и е вследствие на обилните дъждове през летния сезон. В едната част на пътната лента се е образувал слой от засъхнала кал, която при покачване на температурите и при преминаването на автомобили се превръща в облаци прах. В близост до проблемния район се намира и черен път, който се използва от фирми за добив на дървесина. От черния път също е излязло на платното за движение количество кал.

Според шофьори, които редовно преминават в участъка – предимно доставчици на хранителни продукти от съседна Сърбия, облаците прах създават предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия заради гъстота им и намаляването на видимостта. При преминаването в района на свляклата се кал, предвидливите шофьори намаляват скоростта си на движение докато изминат прашния път.

Земеделските площи от едната страна на пътя в района са по-високо от платното за движение, което пък създава проблеми през зимния сезон, когато там се образуват навявания.

Пътят е част от Републиканската пътна мрежа и е важен, тъй като свързва България със съседната държава Сърбия.

Виж също...

Loading...