Самодейци от Брезник и Благоевградско радваха жители и гости на събора в брезнишкото село Озърновци

Самодейни състави от град Брезник и благоевградското село Логодаж изпълниха програма за земляческия събор на брезнишкото село Озърновци, научи Zapadno.com.

Самодейците от детския танцов състав за народни танци с ръководител Милена Иванова към народно читалище “Просвещение-1870” за първи път са взели участие в събора на селото. Пред жители и гости на населеното място, колоритните самодейци са изпълнили около 10 хороводни танца, сподели ръководителят на формацията Милена Иванова. Децата към състава почти не са почивали от участия по събития през летния сезон. На 6 септември групата ще бъде част от празничната програма за събора в пернишкото село Люлин, добави още ръководителят на състава. Талантливите самодейци са получили и покана за участие в брезнишкото село Красава в края на следващата седмица.

Освен брезнишките самодейци в програмата се е включила и групата за автентичен фолклор от народно читалище „Иван Чаушки-1934“ от благоевградското село Логодаж. Те взели участие в земляческата среща-събор по покана на поетът и общественик Славе Владимиров, който преди години е бил разпределен да бъде учител в училището на Озърновци. Самодейците от Благоевградско са учудили всички с литаци на над 100 години.

Съборът на селото се организира от хората, които са свързани с Озърновци и се провежда от няколко години насам.

Снимка: Милена Иванова

Виж също...

Loading...