Кабинетът на кметския наместник в трънското село Велиново посреща с уникална изложба “Спомен от дедите ни” – СНИМКИ

Кметският наместник на трънските села Велиново и Милкьовци Никола Динев е избрал интересен начин, по който да аранжира кабинетът на велиновското кметско наместничество, видя репортер на Zapadno.com.

Посетителите в административната сграда са посрещнати от интересни предмети от миналото на района – глинени съдове, дървени музикални инструменти и дори миньорски принадлежности на работници от мина “Злата” – фенер и каска. Инициативата за подредбата е на кметския наместник Никола Динев, но за нея му спомогнали и местни жители, които носят по нещо от своите къщи. Колекцията се попълва с предмети от скриновете на възрастните жители и от личната колекция на Никола Динев.

Кметският наместник е подредил експонатите на рафтовете на шкафовете в кабинета си. На един от рафтовете е написал “Спомен от дедите ни”. Местните с радост и приятен спомен разглеждат изделията от бусинската керамика и другите предмети в постоянната изложба. Никола Динев предложил идея и на комплекса за отдих в трънското село Горочевци там също да направят такава експозиция, за да може туристите да видят щрихи от миналото на пограничната община. Кметският наместник е сред малкото управници в Трънско, които се славят с приветливото си чувство за хумор и доброта.

Разгледайте снимки от изложбата “Спомен от дедите ни”, която беше заснета от обектива на Zapadno.com:

[maxgallery id=”27500″]

Виж също...

Loading...