Поздравления за добрата организация на събора в брезнишкото село Озърновци се чуха в ефира на радио “Благоевград”

На днешния празничен ден в ефира на държавното радио “Благоевград” се чуха поздравления за провелия се преди почти седмица землячески събор в брезнишкото село Озърновци, научи Zapadno.com.

Съборът, който се състоя на 1 септември събра в центъра на селото самодейци от град Брезник и благоевградското село Логодаж. Гостите от Благоевградско – групата за автентичен фолклор от народно читалище „Иван Чаушки-1934“ и поетът и общественик Славе Владимиров били впечатлени от събитието и населеното място. По този повод по-рано днес, в едно от предаванията на радиостанцията бяха отправени топли думи към жителите и хората, свързани със село Озърновци.

Групата за автентичен фолклор от село Логодаж е била в брезнишкото село по покана на Славе Владимиров, който в края на 60-те години на 20-ти век е бил назначен за учител в училището на Озърновци. Преди няколко години той посетил селото, в което е преподавал в продължение на 2 години и така попаднал на човек, свързан с района. Двамата решили, че селото трябва да се възроди и така дошла идеята за възобновяване на земляческата среща-събор.

Виж също...

Loading...