Брезнишкият танцов клуб “Калина” ще покаже хора от Граово на варненската танцова формация “Настроение” на празник в Камчия

Танцьорите от танцов клуб „Калина“ към брезнишкото народно читалище „Просвещение-1870″ ще гостуват на танцова формация “Настроение” във Варненско. Посещението на талантите от групите за релакс на Брезник ще бъде по повод 2-годишнината от основаването на клуб “Настроение”, научи Zapadno.com.

В началото на тази година ръководителят на варненската формация Дарина Кирилова е била за кратко в Брезник, където е преподала танци на танцьорите от “Калина”. Тогава тя е предложила любителската формация към брезнишкото читалище да гостува през месец септември на рождения ден на “Настроение”. “На 15-ти септември ще пътуваме и ще гостуваме вечерта, когато е рожденият ден. Ще бъдем 30 човека и ще сме като специални гости от шоплука.”, сподели с усмивка ръководителят на танцов клуб “Калина” Милена Иванова.

Празникът за 2-годишнината на варненската формация ще бъде отбелязан в комплекс в курорта “Камчия”, където се очаква да бъдат около 200 човека. Двете танцови формации ще покажат взаимно хороводни изпълнения от двата края на страната.

След това гостуване ще предстои и второ за танцов клуб “Калина”, който е получил специална покана за участие в град Банско.

Виж също...

Loading...