Пожарните в Брезник и Трън отвориха временни приемни за граждани и горещи телефонни номера за връзка

В периода от 10 до 16 септември в област Перник ще се проведе традиционната седмица на пожарната безопасност, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

На 14 септември служителите от структурите за пожарна безопасност и защита на населението в МВР честват своя професионален празник и отдават почит на загиналите при изпълнение на служебния си дълг колеги. През тази седмица отдаваме дължимото на огнеборците за техния професионализъм, трудолюбие, смелост и всеотдайност. В тази връзка са организирани мероприятия, насочени към повишаване информираността на обществото по отношение на пожарната безопасност и защитата при пожари, бедствия и други извънредни ситуации, към издигане престижа на професията и популяризиране на извършваните дейности.

В службите за “Пожарна безопасност и защита на населението” в област Перник са отворени приемни за граждани от 9:30 до 12:00 часа за периода 10 – 13 септември и горещи телефонни номера за връзка, съответно: телефон 076/ 60-49-07 за въпроси от областно ниво; телефон 07751/ 38-73 за община Брезник; телефон 076/ 67-60-70 за община Трън.

В рамките на инициативата ще се проведе “Ден на отворените врати” на 11 септември в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън и на 10 септември в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник. Всички желаещи могат да се запознаят с техниката, ежедневните занимания на огнеборците и мерките за пожарна безопасност и защита при бедствия.

Виж също...

Loading...