Община Трън разполага с ковчези от по-нисък клас заради ниския жизнен стандарт на населението в Трънско

Община Трън разполага с ковчези от по-нисък клас заради ниските доходи на населението. Това поясни кметът на Община Трън Цветислава Цветкова на провелата се в края на месец август сесия на Общинския съвет. Пояснението беше направено във връзка с отправени предложения от общински съветници да има възможност за ковчези от по-висок клас, предаде репортер на Zapadno.com.

“Повечето хора в община Трън са с ниски доходи, повечето са социално слаби и няма как ние да си позволим да закупим за тъжните ритуали ковчези, които да са 200-300 лева и така нататък, защото повечето от хората нямат възможност да си ги платят след това – изкопаването, транспорта и така нататък, всичкото това се включва. Те и сега например за 100-ина лева правят проблеми, че е скъпо. Но ще го имам предвид, ще поръчаме да имаме един-два, тук, в Общината. Ако някой изяви желание съответно и прояви интерес да му се предложи.”, каза кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Ковчезите, които се предоставят в община Трън за тъжни ритуали са с двойно по-ниска цена от тези, които са със същото качество и се предлагат по траурните агенции. “Мога да ви кажа, че в траурните агенции им е сложена една по-добра боя. Картоненият при нас е на половин цена, там е примерно 60-70 лева със същото качество – виждала съм, най-отговорно мога да кажа. Докато работих като управител на Социалните услуги от резидентен тип някои от близките си докарваха с фирми. Виждала съм – цената е различна, качеството е едно и също.”, каза още Цветислава Цветкова. Кметът поясни още, че Община Трън разполага и с двойни ковчези и добави, че е предупредила да се правят обстойни огледи преди да се доставят на хората за тъжни ритуали.

Виж също...

Loading...