Брезник се включва в “Да изчистим България заедно!” с почистване на “Бърдото”, в Трън няма да чистят на 15-ти

Брезничани ще се включат в кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group чрез почистване на лесопарк “Бърдото” край град Брезник, научи Zapadno.com.

Кампанията е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Акцент в инициативата е Денят на голямото почистване. През 2018 bTV Media Group стана част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. На 15 септември, в Световния ден на почистването, България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни. Водещата медийна група подписа меморандум за сътрудничество и се присъедини към международната гражданска организация Let’s Do It Foundation.

В списъка “Къде ще чистим на 15 септември” на сайта на кампанията фигурират почти всички общини в област Перник без Трън. Желаещите да почистват в Брезник могат да се съберат на лесопарк “Бърдото” в съботния ден. Миналата година служители на Община Брезник се включиха в мащабната кампания на bTV Media Group, както всяка година.

Чрез съобщение на сайта на Община Брезник кметът Васил Узунов е отправил покана към всички желаещи да се включат в кампанията. Началото на кампанията в Брезнишко ще е в 9:00 часа на 15 септември пред сградата на общинската администрация в Брезник и пред кметствата на населените места в общината. Община Брезник е инициатор за почистване на лесопарк “Бърдото” край град Брезник. Общинската администрация ще предостави на доброволците чували и ръкавици за събиране на отпадъците, както и ще организира извозването им до регионалното депо в град Перник, уточняват от Общината.

Виж също...

Loading...