Художникът Даря Евтимова от брезнишкото село Банище ще представи произведения на изкуството в експозицията “Настроения”

Художникът от Брезнишко Даря Евтимова ще представи самостоятелна изложба в град Перник, научи Zapadno.com.

На 13 септември (четвъртък) от 17:30 часа в галерия “Кракра” в центъра на Перник ще бъде открита поредната самостоятелна изложба на Даря Евтимова. Експозицията, в която ще бъде показани живопис е озаглавена “Настроения”.

През месец март 2017 година художникът Даря Евтимова представи друга своя самостоятелна изложба със заглавието “Послания”. В експозицията бяха показани 33 картини, които бяха подредени във VIPGALLERY към народно читалище „Нови хоризонти-2009“ в Перник.

Даря Василева Евтимова е родена през 1954 година в село Банище, област Перник. Израсла е в изключително красивото брезнишко село, съхранявало ревностно местния бит и традиции. Учи във ІІ-ра гимназия в Перник, където продължава житейския и творческия си път. Завършва педагогическия институт в Благоевград по специалност „Предучилищна педагогика“. Двайсет и пет години от трудовата си кариера е детски учител в Перник. Последните шестнайсет години е директор на целодневна детска градина „Изворче“ в живописния квартал „Твърди ливади“. Децата и семейството винаги са на първо място, но цветята са нейната голяма страст. Претворява ги в картини, за да продължат иначе краткия си живот за радост на приятели и почитатели на нейното творчество.

Даря Евтимова участва със свои работи в десетки сборни изложби у нас. Представя свои творби във всички издания на зонална изложба „Струма“ и на групата пернишки художници в престижната галерия на СБХ на улица „Шипка“ № 6 в София. Свои произведения е показвала в изложби в Рожае, Черна гора; Босилеград, Сърбия и Русия.

Виж също...

Loading...