Библиотекарите от общините Брезник и Трън получиха образци с упътване за защита на личните данни на ползвателите

Информационна среща във връзка със Закона за защита на личните данни събра по-рано днес библиотекари към читалища от общините Брезник и Трън. Събитието се организира Регионална библиотека “Светослав Минков” – Перник и се проведе в компютърната зала към библиотеката на брезнишкото читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

Методистът от Регионална библиотека “Светослав Минков” Димитрина Чалъкова поясни на библиотекарите темата на информационната среща. На събитието те получиха и образци с упътване за защита на личните данни на ползвателите на библиотеките. “Цялата документация, която всяка обществена библиотека в България трябва да има трябва да е включена в тази тема за защита на личните данни. Нашите библиотекари на библиотеките трябва да имат необходимите образци и документи на базата, на които читателите са спокойни, че няма да бъде злоупотребявано с техните лични данни. Колегите получиха необходимите образци, с които получиха необходимото упътване, в което е описано как трябва да се попълват и съхраняват. Всички те трябва да издирят в документите и видят, когато те са се регистрирали в Комисията за защита на личните данни, за да си извадят номера и датата, когато са били регистрирани. Тази информация трябва да бъде попълнена и в правилника на библиотеката – година, дата на регистрация и номер под който са регистрирани, за да може нашите читатели да са спокойни, когато предоставят личните си данни. На базата на тази защита няма да се злоупотреби с тях.”, поясни методистът Димитрина Чалъкова.

В град Брезник се проведе първата от информационните срещи свързани със защита на личните данни. Предстоят още такива събития и в другите общините на област Перник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...