Училището в Брезник е сред 3-те в област Перник с осъществен 100-процентов прием след първи етап на класиране

Средно училище “Васил Левски” в град Брезник е сред 3-те училища в област Перник, които са с осъществен 100-процентов план-прием на ученици след първи етап на класиране. Останалите две училища се намира на територията на община Перник. Това каза пред репортер на Zapadno.com директорът на училището Емилия Вълова.

Директорът сподели още, че е радващо учениците да предпочитат гимназията в град Брезник пред останалите профилирани училища в региона. Школото предлага обучение в специалностите “Софтуерни и хардуерни науки” и „Предприемачество”. Освен това друг отличителен белег на брезнишкото училище са инициативите, които се провеждат с участието на ученици и учители. През новата учебна година предстои да се разработи в детайли инициативата “Работим за успеха на всички”. “Това ще бъде новата ни инициатива. Работим за успеха на всички, за да се превърне СУ “Васил Левски” в училище на успелите.”, добави директорът Емилия Вълова.

С общо 358 ученици пък ще започне новата учебна 2018/2019 година в брезнишкото училище. Първокласниците тази година са 29, които ще се обучават в 2 паралелки. Тържеството за откриване на учебната година ще се проведе в двора на школото в понеделник (17 септември) от 10:00 часа.

Виж също...

Loading...