Нов начин чрез туризъм да се набират средства за децата в риск в Трън

Докато едни събират пари за подобряване на средата на живот, други – за възстановяване на паметници и църкви, трети избират да превърнат хобито си в благотворителна кауза за децата в риск.

С децата в неравностойно положение в Трън от години се занимава фондация ПИНК. Нейният основател Боб Фабер е предприел инициатива да премине най-дългия планински маршрут в България – от връх Ком до нос Емине. Преходът в Стара планина е дълъг 650 километра и е стартирал на 18 август. Остават му само 4 дни докато стигне до крайната си точка на Черно море.

Специално за Zapadno.com от организацията съобщиха, че Боб Фабер се впуска в това приключение като прилага една американска практика за събиране на средства на километър. Парите ще бъдат използвани за нуждите на фондация ПИНК, която работи в градовете Перник, Трън и Пещера. Който иска, може да направи дарение за 1, 2 или повече километри, които са обявени в прехода. В зависимост от възможностите, някой може да дари 1 лев за един извървян километър, или 10 лева за 10 извървяни километра и така до 650 километра. Повече информация за кампанията можете да намерите на фейсбук страницата на фондацията.

Боб е роден в Ню Йорк, САЩ, но от 20 години живее в България. Той е учредител на фондацията ПИНК, чиято мисия е да подобри живота на децата и да ги насърчи да развият потенциала си. Тя е официално регистрирана през 2012 година, въпреки че работата на доброволците и датира от 2006 година, става ясно от техния уебсайт. Първият център за деца на фондацията е отворен в град Трън, където купуват сграда, наречена по-късно „Розовата къща“ (The PINK House). Боб Фабер и съпругата му се занимават с богословие. Освен на фондация ПИНК, той е основател и на Българската свободна църква и член на управителния съвет на Българските евангелски църкви.

През 2017 година фондацията навърши 5 години. Специално за рождения ден, танцьори от Трън взеха участие в празнично събитие, което се проведе в столичен хотел. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали публикацията: Танцьори от клуб за народни танци “Трънски ритми” изненадаха гости на тържество за 5-годишнината на фондация ПИНК – СНИМКИ

Снимки: Фондация ПИНК

Виж също...

Loading...