655 ученици влязоха в класните стаи на училищата в Брезник, Ноевци и Трън за новата учебна година – СНИМКИ

Новата учебна 2018/2019 година в общините Брезник и Трън започна с общо 655 ученици, които влязоха в класните стаи на училищата. С тържества в училищните дворове, официални гости и много родители беше открита учебната година, предаде репортер на Zapadno.com.

Първи с програма започнаха в основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци. Официални гости на празника бяха председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова, зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска и старши експертът на отдел „Образование и култура“ към Община Брезник Наталия Първанова. Дворът на школото беше изпълнен с ученици, родители, баби, дядовци и гости на празника, които бяха посрещани от цветни балони още от входа. Специално място пък беше отредено за първокласниците, които тази година са 4. Програмата започна малко след 9:30 часа с вдигане на знамената на Република България и Европейския съюз. Предимно ученици от село Ноевци с помощта на техните учители бяха подготвили тържеството за откриване на учебната година. Тази година основното училище в Ноевци посреща общо 40 ученици. Директорът на училището Ивелина Ангелова пожела на всички ученици и учители новата учебна година да бъде по-вълнуваща, по-успешна, по-лека, усмихната и позитивна. Тя отправи пожеланието си и към останалите училища в страната.

Стартът за откриването на новата учебна година в средно училище “Гео Милев” в град Трън беше даден около 10 часа. Под звуците на българския химн беше издигнато знамето на Република България, след което беше посрещнато и училищното знаме. Ученици от различни класове на гимназията представиха програма за откриването на новата учебна година. Специално за събитието отец Николай направи водосвет и благослови учениците, учителите и всички присъстващи в двора на школото. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Трън Цветислава Цветкова и нейните заместници Катя Божидарова и Румяна Младенова. Програмата завърши с ритуал по посрещане на първокласниците и останалите възпитаници на училището. На входа застана кметът Цветислава Цветкова, която за първи път подари на първокласниците детски книжки. Общо 257 ученици прекрачиха прага на трънското средно училище, а първокласниците тази година са 23.

По същото време – в 10 часа стартира и програмата за откриване на учебната година в средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Сред официалните гости беше и кметът на Община Брезник Васил Узунов, който отправи своите благопожелания към ученици и учители. Приветствие отправиха директорът на гимназията Емилия Вълова и от Училищното настоятелство. Програмата за празника беше подготвена от учениците от 4-ти клас, но участие взеха възпитаници от всички класове. Музикален поздрав пък отправи вокалната група към училището “Песенна дъга” с ръководител Николина Байкова. Водосвет за празника направи отец Михаил, след което пък поръси със светената вода ученици и учители, които прекрачиха прага на гимназията. Общо 358 са учениците, които влязоха в класните стаи на училището в Брезник за новата учебна година. Първокласниците тази година са 29.

Разгледайте снимки от първия учебен ден в училищата в Ноевци, Трън и Брезник:

[maxgallery id=”28552″]

В публикацията са използвани снимки на Бистра Кръстева, Ваня Иванова и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...