Самодейци от региона пристигат в село Долна Секирна за 90-годишния юбилей на читалище “Иво Войвода-1928”

Народно читалище “Иво Войвода-1928” в брезнишкото село Долна Секирна ще отбележи с тържествена програма 90 години от основаването си, научи Zapadno.com.

Специално за празника в Долна Секирна ще пристигнат самодейци от Брезнишко и Радомирско. Пред жители и гости на селото ще се изявят: танцьори от фолклорния танцов състав към народно читалище “Просвещение-1870” – Брезник с ръководител Милена Иванова; самодейци от народно читалище “Искра-1932” – Слаковци; самодейци от народно читалище “Иво Войвода-1928” – Долна Секирна; самодейци от народно читалище “Христо Ботев-1928” – Копаница и сурвакарската група на Долна Секирна. На събитието ще бъдат връчени отличия на изявени дейци на културата, които са свързани с читалищната институция на Долна Секирна.

Празничната програма ще бъде открита на 21 септември (петък) от 13:00 часа на площада в центъра на селото. От читалищното настоятелство канят всички бивши и настоящи самодейци, както и всички приятели на читалището и селото да бъдат част от юбилейния празник.

Виж също...

Loading...