През месец август ЧЕЗ отчита 21 % ръст на плащанията на сметки за електричество спрямо същия период на 2017 година

270 000 битови клиенти на “ЧЕЗ Електро” предпочетоха да платят безкасово сметките си за ток през лятото. За август тази година дружеството отчита 21 % ръст при интернет плащанията спрямо същия период на 2017 година, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

В сезона на летните отпуски 270 хиляди битови клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД използваха банките, интернет, терминални устройства или мобилния си телефон, за да платят сметките си за ток, като броят на транзакциите за периода юни – август е 798 608, с което достигна близо 18 % от общия брой плащания през тези месеци. От тях 67 764 плащания са извършени по банков път, като през август при тях статистиката отбелязва ръст с 19 % спрямо миналата година. През август се регистрира и ръст от 21 % при интернет плащанията – над 178 000, спрямо същия период на 2017 година.

Безкасовите начини на плащане спестяват време и усилия на потребителите и ги правят независими от мястото и работното време на касите. През последните години устойчиво нараства броят на клиентите на ЧЕЗ, които предпочитат да бъдат обслужвани от разстояние. Средно на месец 266 202 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД се възползват от предлаганите от Дружеството 9 начина за безкасово плащане – по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или директно през сайта на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и достатъчно сигурност.

Подробна информация за възможностите за различните видове плащания може да се получи в най-близкия Център за обслужване на клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД, на телефонна линия 0700 10 010, на info@cezelectro.bg, както и на сайта на компанията www.cez.bg, секция „За клиента“.

Виж също...

Loading...