Военна техника, образци оръжие и екипировка ще бъдат показани в 17 български града по повод Деня на независимостта

По случай 110 –ата годишнина от обявяване на независимостта на България по разпореждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 22 септември (събота) в седемнадесет български града ще бъдат показани военна техника, образци оръжие и екипировка. Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов „Това сме ние“, с които Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

В София от 9:00 часа до 12:00 часа пред парадния вход на Министерство на отбраната на улица „Дякон Игнатий“ № 3 всички гости на празника ще могат да разгледат основни образци военна техника на Въоръжените сили – бронирана машина „Хамър”, бойни бронирани колесни машини „Командо”, „Гардиан“ и „Пустинна котка“. Всички интересуващи се от военната служба ще могат да получат информация за свободните места в армията, както и за условията за участие в курсове за начална и специална военна подготовка. Гостите на инициативата ще могат да чуят и изпълненията на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

Денят на независимостта ще бъде отбелязан със същата инициатива и в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

Виж също...

Loading...