В празничния ден кметът Васил Узунов отправи благодарност към всички, които с делата си градят бъдещето на Брезник

Поздравителен адрес по повод Деня на независимостта на България отправи кметът на Община Брезник Васил Узунов към обществеността, научи Zapadno.com.

В поздравителния адрес, който администрацията разпространи в профила си във Фейсбук, кметът припомни значимата за България дата – 22 септември и нейната история. Той отправи и благодарност към всички, които градят бъдещето на Брезник чрез своите дела.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ ,

Днес, отбелязваме Деня на независимостта и прекланяме глава пред всички българи, които преди 110 години защитиха интересите на България, защитиха правото й на свобода и независимост.
Само преди броени дни отбелязахме друга знакова дата от българската история – Съединението на България и Източна Румелия. Това дело не би било истински завършено, без признаването на страната ни за суверенна.

На 22 септември 1908 година, в старопрестолната столица Велико Търново, в църквата „Свети Четиридесет мъченици”, българският княз Фердинанд прочита Манифест за провъзгласяване независимостта на България. С този исторически акт се отхвърля васалната ни зависимост от Османската империя. Княжество България става суверенна държава, начело с коронования цар Фердинанд.

Хилядолетната история на нашата държава, настоящето и бъдещето й, поставят пред нас отговорността да работим заедно, като истински патриоти, за свободна и демократична България. Независимост означава освен свобода, също и воля за достоен живот, за достойно бъдеще на нашите деца.

В този тържествен ден отправям своята благодарност към всички, които с делата си градят бъдещето на Община Брезник. Желая на всички повече оптимизъм, отговорност и вяра, че с всички сили и възможности можем да успеем!

На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещаното от предците ни.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ВАСИЛ УЗУНОВ 
КМЕТ НА ОБЩИНА БРЕЗНИК

Виж също...

Loading...