Жандармерия в малките населени места и допълнителни екипи на граничните пунктове през почивните дни

Набелязани са конкретни мерки и е създадена организация във връзка с всички прояви, свързани с честването на Деня на независимостта, съобщиха от „Охранителна полиция“-ГДНП. Ще бъдат изградени допълнителни контролно-пропускателни пунктове,на които ще се извършват проверки включително и с метал-детектори. В почивните дни ще бъде засилено полицейското присъствие, в градовете ще има допълнителни полицейски екипи, а в малките населени места ще бъдат включени екипи на жандармерията, съобщиха от пресцентъра на МВР.

През следващите 3 почивни дни се очаква и засилен трафик по пътищата на страната и през граничните пунктове. Основно вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено по направленията към ГКПП-тата с Гърция и пътната мрежа към Велико Търново. Тези, които ще пътуват в посока на Велико Търново, могат да се възползват от сайта на общинската администрация, където е публикувана временната организация на движението. Още днес в следобедните часове ще започнем насищане на пътната мрежа с екипи на „Пътна полиция“, обясни инспектор Петър Соколов от отдел „Пътна полиция“. За територията на останалата част от страната също са предвидени екипи, които да подпомагат движението. Той призова пътуващите да подават своевременно сигнали в случаи на агресивно шофиране, за да могат полицейските екипи, които са в близост до мястото да реагират бързо спрямо тези водачи и да бъдат предприети съответните мерки по Закона за движение на пътищата. Инспектор Соколов напомни, че в отделни участъци има продължаващи ремонти и апелира шофьорите да проявят повече толерантност, за да не се допуснат тежки инциденти.

Главен инспектор Аксиния Дейкова от Главна дирекция „Гранична полиция“ съобщи, че вече се наблюдава засилен трафик по границата, но засега няма струпвания. За следващите дни ще бъдат осигурени максимален брой служители по граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния. Тя препоръча преди да се предприеме пътуване, да се предвиди достатъчно време, след това да се провери валидността на документите, които ще бъдат ползвани за пътуване. Особено внимание да се обърне на документите, които придружават непълнолетните и малолетните лица. По думите и е създадена организация, така че на граничните пунктове да се осигури добро взаимодействие с останалите служби в граничния контрол.

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и пресцентъра на МВР

Виж също...

Loading...