Общински съвет-Брезник взе ново решение за заличаване на брезнишката общинска болница

Общинските съветници на Брезник приеха ново решение за заличаване на общинската болница СБАЛВБ “Д-р Й. Стефанов”. Решението беше взето единодушно на провелата се в края на работната седмица сесия на местния мини парламент, предаде репортер на Zapadno.com.

Докладната за бившата общинска болница в Брезник беше включена като допълнителна точка в дневния ред на заседанието. Преди гласуването на точката, председателят на Общинския съвет Виолета Младенова поясни, че през 2016 година местния мини парламент е приел решение, свързано със заличаването на болницата, което не е било пълно. “Налага се да вземем ново решение. Основанието е член 21, алинея 1, точка 9 и точка 23. Предложението беше тук да вземем две решения – първо да отменим Решение 61 и да вземем ново решение с две точки, ще го изчета: Първа точка – Приема заключителния баланс на общинското дружество към датата на приключване на ликвидация, 30.7.2013 година, в едно в пояснителния доклад на ликвидатора. Втора точка – Приема годишния отчет на ликвидатора.”, поясни Виолета Младенова.

След разяснението съветниците гласуваха за отмяна на предишното решение, свързано с болницата и приеха новото такова.

Общинската болница в Брезник беше закрита преди 6 години. Причина за закриването беше малкият брой лежащо болни там при твърде висока годишна издръжка.

Виж също...

Loading...