Овен и коза без надзор опитаха да блъснат туристи от Ждрелото на река Ерма в пропаст – СНИМКИ

Туристи са преживели неприятна случка на Ждрелото на река Ерма в Трънско. За нея разказа във Фейсбук и пред репортер на Zapadno.com Петър Савчев – един от туристите.

Случката станала вчера, когато хората се качили на терасата над една от скалите. Там селскостопански животни без надзор налетели туристите с опит да ги изблъскат в пропастта. Това разказа Петър Савчев в социалната мрежа Фейсбук. “Вчера с мои гости се качихме на ждрелото на Ерма, там кадето е направено като тераса и има прекрасна панорама. За лоша изненада там имаше един огромен овен и една огромна коза. Очевидно бяха домашни, но оставени без надзор. Изпитахме голям страх, когато тези животни започнаха да ни душат и бласкат. И това над пропастта. Мисля, че трябва да се вземат мерки с тези безстопанствени животни докато не е станало някое нещастие предвид това, че много туристи се изкачват там!”, съобщи Петър Савчев в една от Фейсбук групите за Трънско.

Появата на селскостопанските животни е заснета от групата туристи, която неволно станала свидетел и участник в случката. “Става въпрос за живот. За човешки живот. Там е скала, огромна пропаст. Там няма къде да отстъпиш. Дъщеря ми примря от страх – направо изтръпнах. На ръба на скалата този овен я души и блъска. Знаете ли какво може да стане там?…”, сподели Петър Савчев пред репортер на Zapadno.com. Той поясни ще че е свързан с Трънския край, тъй като неговата баба е от село Главановци.

Проблемът със свободно пуснатите животни край Ждрелото на река Ерма не е от вчера. Не са единични случаите, в които стадо с кози и овце могат да бъдат забелязани в района на природната забележителност или парка край нея. Животните се изхождат свободно около туристическия център и кътовете за отдих, а понякога носят кал по пътеките. Правени са забележки и глоби на собственика на стадото, но те са без резултат.

Важното в случая е отговорните институции да се задействат, за да се предотвратят потенциални инциденти на природната забележителност, с която Трънско се слави.

Разгледайте снимки от животните без надзор на Ждрелото на река Ерма:

[maxgallery id=”28919″]

Снимки: Петър Савчев

Виж също...

Loading...