“Черногорец” (Ноевци) победи един от основните фаворити за първото място в Областната футболна група

Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) победи един от основните фаворити за първото място, съобщиха за читателите на Zapadno.com от тима.

В неделния слънчев ден в Ноевци излязоха два от най-добрите отбори в групата – домакините и футболен клуб “Спортист” (Драгичево). Поясняваме, че в гостите играят почти всички футболисти от силния отбор на “Дружба” (Мещица). Срещата започна равностойно. В 15-та минута Марио Методиев открадна една топка от защитник на гостите и с удар около 20 метра откри резултата. Гостите можеха да изравнят, но удар на Кирил Владов попадна точно във вратаря на домакините. В 28-а минута гостите върнаха топката на вратаря, той бе пресиран от Валентин Велинов и сбърка фатално, като подаде топката на намиращия се на дузпата Антонио Александров, който вкара за 2 : 0. Видимо притеснен, вратарят на гостите сбърка още две върнати топки и само късмета го размина от това да извади топката от мрежата за трети път, уточниха от “Черногорец”.

Второто полувреме започна с лек натиск на гостите, главно чрез центрирания от статични положения. В 55-та минута Антонио Александров се озова сам срещу излезлия напред вратар на гостите Тачков, като на плеймейкъра на домакините не бе трудно да го прехвърли от около 30 метра. Гостите продължиха да разчитат на центрирания, като на няколко пъти бяха близо до гола, но Борислав Владков се намеси решаващо при всяко едно положение пред неговата врата. В 70-та минута Валентин Велинов мина цялата защита на гостите, като изскочил сам срещу вратаря стреля над вратата. В 75-та минута гостите намалиха след поредното центриране и точен удар с глава. Малко след това Олег Алексиев пропусна да увеличи преднината на домакините, но не улучи вратата, озовал се сам срещу вратаря. Състезателите на “Спортист” съумяха до края да направят няколко разбърквания, но до нов гол не им достигна малко късмет. Последната ситуация се откри пред Евгени Американов, но удара му бе избит с вещина от новия вратар на гостите Ангел Славов, казаха още от футболния тим на брезнишкото село Ноевци.

Кадър: Видео “Черногорец” (Ноевци)

Виж също...

Loading...