Близо 35 тона негодни храни ще бъдат унищожени след проверки от инспектори в цялата страна

Дирекция „Контрол по храните” към Българска агенция по безопасност на храните конфискува над 30 000 килограма храни през август. В цялата страна са извършени 14 664 проверки, съставени са 195 акта, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

През август 34 953 килограма храни от животински и неживотински произход са насочени за унищожаване от инспекторите на дирекция „Контрол по храните” към Българската агенция по безопасност на храните. Количеството е конфискувано от производствени обекти, от складове, магазини и заведения за обществено хранене. Част от иззетите храни са били неправилно съхранявани, некоректно етикетирани и с изтекъл срок на годност, а други – без здравна и идентификационна маркировка. Дирекция „Контрол по храните” също така е насочила за унищожаване 210 броя яйца и 606 литра безалкохолни напитки.

През август в страната са извършени общо 14 664 проверки и са издадени 1 022 предписания. Съставените актове за установяване на административно нарушение са 195. Затворените обекти в страната с временно преустановена дейност са шест.

Виж също...

Loading...