70 000 долара помощи за децата в риск в Трън, събрани чрез благотворителна кауза на фондация

55 000 долара е са средствата, които са събрани до момента за нуждите на фондация ПИНК, която работи в градовете Трън, Перник и Пещера. Средствата са събрани от спонсори чрез благотворителната инициатива на основателя на фондацията Боб Фабер, съобщиха специално за Zapadno.com от организацията.

Вчера се е провело годишно събрание на фондация ПИНК, на което Боб е оповестил на екипа, че събраните средства до момента са 55 000 долара, като целта е да се съберат до 70 000 долара. Средствата са събрани главно от спонсори в чужбина.

В средата на месец август Боб Фабер предприе инициатива да премине най-дългия планински маршрут в България – от връх Ком до нос Емине. Преходът в Стара планина е дълъг 650 километра и завърши в началото на миналата седмица.

На вчерашното събрание екипът на фондацията е подарил на Боб колаж със снимки от похода му и други подаръци в знак на благодарност.

Мисията на фондация ПИНК е да подобри живота на децата и да ги насърчи да развият потенциала си. Тя е официално регистрирана през 2012 година, въпреки че работата на доброволците и датира от 2006 година, става ясно от техния уебсайт. Първият център за деца на фондацията е отворен в град Трън, където купуват сграда, наречена по-късно „Розовата къща“ (The PINK House). Боб Фабер и съпругата му се занимават с богословие. Освен на фондация ПИНК, той е основател и на Българската свободна църква и член на управителния съвет на Българските евангелски църкви.

Снимки: Фондация ПИНК

Виж също...

Loading...