Самодейци от село Долна Секирна: Духът на фолклорната певческа група идва от духа на предците ни – ВИДЕО

Самодейците от женската фолклорна певческа група към народно читалище “Иво Войвода-1928” в брезнишкото село Долна Секирна е единствената по рода си в малките населени места на Брезнишко. Духът на групата идва от предците на самодейците, споделиха те пред камерата на Zapadno.com.

Шестте дами, с които е съставена групата е гордостта на селото и неговите жители. Ежегодно фолклорът и хуморът от Долна Секирна огласяват и радват хората по фестивали в страната. “Групата съществува от много отдавна и се предава от поколение на поколение. От 10 години дето се вика, ние сме тука, нашият колектив. Навсякъде, където ни поканят сме отивали.”, сподели една от певиците в групата. Наскоро групата за първи път взе участие във фестивала в община Невестино.

Разказвачката на граовски хумор Василка Тодорова, която е и певица в групата, сподели, че нейният дар слово е самороден. С нейния съпруг, който е свирил на гъдулка, са обиколили 105 обекта. “Доста време си мълчах, мълчах и реших да се включим тука.”, сподели Василка Тодорова и разказа забавна случка.

Вижте какво още разказаха самодейците от групата във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...