Три махали на трънското село Глоговица ще се захранват с вода от пластмасов резервоар

Жители на трънското село Глоговица са изявили желание да бъде монтиран пластмасов резервоар за питейна вода. Това стана ясно на провелата се през работната седмица сесия на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Темата беше дискутирана на сесията след като общинският съветник Ташко Минков отправи питане дали е вярно, че ще се слага пластмасов резервоар. Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова внесе яснота по случая като каза, че това ще се реализира по предложение на хората от селото. “Те самите предложиха да им сложим такова нещо. Проверили сме, слагат го на много от населените места. Знаете, че и резервоарите ни по селата не са в по-добро състояние – отворени са, мазилката пада вътре – ВиК-то не ги поддържа по никакъв начин. Обсъдили сме го, специалисти дадоха предложението, даже единият от тях е от Глоговица.”, поясни кметът на Трън.

Пластмасата на съоръжението е специална и предназначена за питейна вода. От общинската администрация изразиха становище, че това е по-добрият вариант от отворените врати на каптажите край селата в Трънско.

Пластмасовият резервоар ще бъде с обем 10 кубика и ще се захранва с вода от каптажа на Глоговица. Водата от новото съоръжение ще се разпределя до три махали на селото – “Загорлийни”, “Стоилкови” и “Миткина”.

Други населени места в община Трън също обмислят варианта с поставянето на пластмасов резервоар за питейна вода.

Виж също...

Loading...